Meipan ankastre fırın ateşleme arızasının nedenleri ve çözümleri
Mesaj bırakın
Guangdong Meipan Electric Appliance Co., Ltd., tanınmış (ünlü) bir entegre çevre koruma ocak markasıdır, Çin'deki üst düzey entegre ocak markalarının savunucusudur ve Çin'deki mutfak elektrik endüstrisindeki en etkili markalardan biridir. Araştırma ve geliştirme, üretim, üretim ve pazarlamayı entegre eden profesyonel bir entegre çevre koruma fırın kuruluşudur.
Çevre koruma ocağı veya entegre çevre koruma ocağı olarak da bilinen Meipan entegre ocak, davlumbaz, gazlı ocak, dezenfeksiyon kabini, saklama dolabı vb. gibi birden fazla işlevi entegre eder. Meipan ankastre pişirici kullanım sırasında tutuşmayabilir. Meipan entegre pişirme ocağı alev almazsa ne olur? Aşağıda, Meipan entegre pişiricinin neden ateşlenmediğinin ve bunlara karşılık gelen çözümlerin bir listesi bulunmaktadır.
Meipan entegre sobanın yakma başarısızlığının nedenleri ve tedavisi
1. Gaz yok
"Genellikle insanlar bu konuda derin bir anlayışa sahiptir, ancak bazı insanlar işlerinde özensiz veya meşgul olabilir ve çoğu zaman bunu unuturlar. Bu nedenle, tutuşmayan bir ocakla karşılaştığınızda, önce hala gaz kalıp kalmadığını kontrol edin. ".
Çözüm: Şişelenmiş gazın gazı bittiğinde yeniden doldurulması gerekir; Boru gazı ise, gaz vanası anahtarının açık olduğundan emin olun.
2. Pil bitmiş
Bu genel olarak karşılaşılan en basit sorundur ve aynı zamanda insanların genel olarak dikkat ettiği bir sorundur. Kontağın tutuşmadığını ve klik sesinin olmadığını fark ederseniz, akünün şarjlı olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir.
Çözüm: Ocağın pili bitmezse normal bir 1 numaralı pille değiştirin.
3. Zayıf devre kontağı
Bu, göz ardı edilmesi çok basit bir sorundur, ancak çoğu eski kullanıcı tarafından, özellikle pil kutusunun pozitif ve negatif elektrotlarının paslı olup olmadığını ve kabloların zayıf temas halinde olup olmadığını kontrol etmek için sıklıkla karşılaşılır.
Çözüm: Ocak devresinin teması zayıfsa pası gidermek ve hatları doğru bir şekilde bağlamak gerekir.
4. Aşırı gerilim bakımı
Birçok sobanın aşırı gerilim bakım fonksiyonları vardır ve aşırı gerilim oluştuğunda başlatılmaz.
Çözüm: Pişirici aşırı basınç bakımına tabi tutulursa, basınç düşürme valfini değiştirip denemek gerekir.
5. Boru hattı tıkanıklığı
Bu çok yaygın bir sorundur. Boru hattı tıkandıktan sonra, gaz çıkış vanasını kontrol etmek gerekir. Genel olarak konuşursak, gaz kokusu alıyorsanız ve ocak tutuşamıyorsa, gazın tıkanmış olması muhtemeldir.
Çözüm: Soba borusu tıkalıysa, boruyu taramak veya değiştirmek gerekebilir.
6. Mikro anahtar hasarlı
Bu sırada ocakta küçük bir alan olur ama tamiri normalden daha zordur. Genel olarak konuşursak, sahiplerin kendilerinin tamir etmesi önerilmez.
Çözüm: Ocağın mikro anahtarı zarar görmüştür bu hassas ve profesyonel bir iştir. Profesyonel bir kişinin çözmesini istemek en iyisidir.
7. İğne pisliğini yakın
Mutfak çok basit ve kirli bir yerdir, özellikle de basitçe yağ vb.
Çözüm: Bu noktada, yakma iğnesi üzerindeki yağ kirini temizlemek ve ardından yakma işlemini test etmek gerekir.
8. Yakma iğnesinin yanlış yönü
"Ocaktaki yanan iğnenin yönü yanlış. Ocağı ateşlemek istiyorsanız, yanan iğne ile ateş kapağı arasındaki mesafe için belirli gereksinimler vardır. Bu aralıktan çok fazla saparsanız ocak ateşlenmez. tutuşturmak.".
Çözüm: Genel olarak konuşursak, yakma iğnesi ile yangın kapağı arasındaki mesafe 4-6 mm'dir ve yangın deliği ile hizalanmalıdır.
9. Ocak yüksek gerilim hattının eskimesi
Kuzinenin bir yüksek voltaj kablosu ve konnektörü vardır. Yüksek voltaj kablosu eskidiğinde ocak ateşlenemez.
Çözüm: Şu anda, yalnızca sıradan günlerde dikkatle uyulması gereken bir dizi yüksek basınca dayanıklı bakım eklemek gereklidir.
Yukarıdaki yöntemlerin tümü işe yaramazsa, Mo Fang ve öldürücü topuz, en basit ve anlaşılır yol, profesyonel onarım personelinden yardım istemektir.








